Desacralizarea Locurilor Sfinte Crestine in 1948, de catre fortele evreiesti

Pe durata razboiului Palestinian dintre 1948-49, fortele zioniste au desacralizat, profanat, distrus si au pradat Sfintele Locuri Crestine. Urmatoarea este o lista a bisericilor, a mânăstirilor si a insitutiilor devastate de zionisti:
– Azilul “Notre Dame de France”, o mare parte a acestuia a fost distrusa ca urmare a ocupatiei evreiesti.
– Manastirea Surorilor Reparatrice care a fost incendiata si in cea mai mare parte complet distrusa. Cladirea a fost ocupata la 15 mai 1948. Israelinii au fortificat-o si au folosit-o ca baza principala pentru a ataca Orasul Sfant.
– Turnul si biserica Manastirii Parintilor Benedictini au fost devastate ca urmare a ocuparii lor
– Seminarul Sfanta Ana a fost lovit de doua bombe cu mortar: prima pe 17 mai 1948, a doua pe 19 mai 1948, distrugand zidurile si ranind refugiatii adapostiti in interior
– Biserica Sfintilor Constantine si Helena, in a carei vecinatate Biserica Sfintei Sepulchra, a fost devastata pe 17 mai 1948 de o bomba, fragmente din acestea aducand pagubiri si domului Sfintei Sepulchre
– Patriarhatul Ortodox American a fost lovit de aproximativ 100 de bombe cu mortar lansate din Manastirea Parintilor Benedictini din Muntele Sion, bombele ducand la devastarea Manastirii Sfantul Jacob, Manastirea Arhanghelilor si a celor doua biserici, a celor doua Seminarii si Scoli elementare si a bibliotecilor lor. Opt personae s-au refugiat si 120 de persoane au fost ucise in ambuscada.
– Fatada bisericii Sf. Mark apartinand de Ortodoxia Siriana, a primit pe 17 mai 1948 un proiectil care l-a ucis pe calugarul Peter Saymy, secretarul Episcopului si ranind alte doua persoane.
– Manastirea Sf. George al Ortodoxiei Grecesti aflat in vecinatatea Catedralei Greco Catolice a primit pe 17 mai 1948 un proiectil cu obuz distrugand ţiglele si devastand ferestrele catedralei. Cladirea fusese ocupata de zionisti 4 zile mai devreme.
– Manastirea Sf Ioan al Ortodoxiei Grecesti, aflat in vecinatea Bazilicii Sfintei Sepulchra, a primit un atac pe data de 23 mai 1948, atacul constand in distrugerea acoperisului de catre un proiectil continand mortar si Manastirea Sf Abraham din apropiere a fost lovita la fel ca Manastirea Sf. Spiridon. Manastirea Sf. Ioan fusese ocupata pe 18 mai 1948.
– Manastirea Arhanghelului apartinand Patriarhatului Copt, situat deasupra pesterii Sfintei Cruci, formand parte din Basilica Sfintei Sepulchra, a fost devastata pe 23 mai 1948 dupa lansarea unui proiectil continand mortar asupra acoperisului.
– Patriarhatul Ortodox Grec a fost lovit de proiectile cu mortar pe data de 23 si 24 mai 1948, asupra mai multor refugiati aflati in interiorul ei
– Marea manastire Franciscana (Sf. Saviour) situata langa Sfanta Sepulchra a fost atacata cu proiectile de mortar pe datele de 19 mai, 23 mai , 24 mai si 28 mai 1948, cauzand stricaciuni orfelinatului, secretariatului general si lovind casele apropiate, omorand si copiii refugiati in interiorul lor.
– Patriarhatul Latin a fost atacat pe 23 mai, 26 mai, 27 mai si 28 mai 1948, proiectile cu mortar aducand striciuni Palatului Patriarhal, in special Catedralei
– Patriarhatul Greco Catolic a fost lovit de bombe cu mortar pe 16 si 29 mai 1948, cauzand distrugerea cladirii si ranirea catorva persoane

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s