Dan Ioan – „Procesul” Maresalului Ion Antonescu

PROCESUL MARESALULUI ION ANTONESCU a lui Ioan Dan este o analiza pluridisciplinara a guvernarii maresalului Antonescu, pornind de la fiecare capat de acuzare care i s-a adus acestuia si principalilor lui colaboratori: profesorul universitar Mihai Antonescu, vicepresedinte al Consiliului de Ministrii, ministru de Externe; generalul Constantin L. Vasiliu; profesorul universitar Gheorghe Alexianu, fost guvernator al Transnistriei.

Acesta carte poate fi cumparata si in format tiparit de la Lucman.ro

În anul 1946 a început procesul Mareşalului Ion Antonescu.
Lui i-au fost aduse nenumărate acuze, dar la toate acestea el a răspuns cu cinste şi onestitate. Procesul însă a fost o înscenare de la primul şi până la ultimul cap de acuzare şi s-a făcut sub presiuni politice ale sovieticilor. De aceea acel proces nu a fost nici drept şi nici imparţial şi de aceea el trebuie rejudecat.
Din stenogramele existente, restudiate, se poate observa şi de către nespecialişti, că se dorea eliminarea lui cu orice preţ şi nicidecum restabilirea adevărului care a fost sau un proces just.

Câteva aspecte din acele stenograme, arată clar că acest onest militar de carieră a acţionat corect şi în spiritual legilor militare, valabile în timp de război atunci şi că a urmărit mereu interesul României şi demnitatea românilor, stabilind ordinea în ţară şi păstrând disciplina în armată şi pe front.

Anunțuri

Un comentariu la “Dan Ioan – „Procesul” Maresalului Ion Antonescu

  1. Pingback: 1 iunie 2012 – 66 de ani de la uciderea Maresalului Ion Antonescu « Institutul Naţional Pentru Analiză Istorică "Octavian Goga"

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s