28 iunie 1940 – 72 de ani de la rapirea Basarabiei si Bucovinei de catre Armata Rosie Sovietica

Maresalul Ion Antonescu: omul care si-a dat viata pentru Basarabia

Sovieticii au scos din cel mai mare si vertical conducator roman un criminal de razboi. Romanii au insa dreptul de a sti adevarul , au dreptul de a-si cunoaste istoria asa cum este ea si nu cum este spusa de catre istoricii celui mai criminal regim din istoria omenirii.

Maresalul Ion Antonescu este romanul care si-a asumat salvarea statului dupa marea drama din 1940 si care in 1941 a decis intrarea in razboi de partea Germaniei pentru a elibera Basarabia.

Pe 28 iunie 1940, in urma unui ultimatum primit de la rusi Romania a cedat Basarabia Rusiei. Actul este recunoscut si astazi de catre dreptul international ca fiind unul de agresiune impotriva Romaniei.

Un an mai tarziu Antonescu s-a alaturat lui Hitler pentru a putea elibera acest pamant romanesc. Pana in 1944 a reusit acest lucru, dar tradat de catre Mihai I, el a fost arestat si ulterior executat de catre comunistii din Romania ( mare parte din ei sovietici veniti din Rusia).

Razboiul purtat de catre Antonescu impotriva Rusiei nu a fost unul de ocupatie si nu a reprezentat o agresiune ci un raspuns la agresiune. Razboiul purtat de catre Maresalul Ion Antonescu a fost un razboi sfant de eliberare a neamului romanesc aflat sub jugul rusesc.

sursa: http://www.stiri-stiri.ro/2012/05/maresalul-ion-antonescu-omul-care-si-a-dat-viata-pentru-basarabia/

72 de ani de la ocuparea Basarabiei şi Nordului Bucovinei

Astăzi, se împlinesc 72 de ani de când trupele sovietice au intrat pe teritoriul Basarabiei, Bucovinei de Nord ca urmare a semnării pactului Molotov-Ribentrop. Pentru unii istorici, ziua de 28 iunie 1940 semnifică începutul ocupației sovietice, care a dat start deportărilor în masă a populației băștinașe.

În 2010, fostul președinte interimar, Mihai Ghimpu, a semnat un decret prin care a desemnat ziua de 28 iunie drept Zi a ocupației sovietice.

Ulterior, în PMAN a fost instalată și o piatră comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist. În pofida faptului că Curtea Constituțională a declarat decretul ca fiiind unul neconstituțional, piatra a rămas în centrul Capitalei.

Recent, Partidul Socialiștilor a acționat în judecată Primăria Chișinău, pentru a anula dispoziţia primarului general Dorin Chirtoacă, privind instalarea pietrei comemorative în PMAN.

CANTEC DE UNIRE

Refuz, rezist sunt anticomunist

Olga Bujor – Of, Basarabie

R.Ardezianu – Lăsați-ne să fim români

Dan Balan – Nu Ma Las De Limba Noastra LIVE (In Chișinău)

Anunțuri

Un comentariu la “28 iunie 1940 – 72 de ani de la rapirea Basarabiei si Bucovinei de catre Armata Rosie Sovietica

  1. Pingback: 1 iunie 2012 – 66 de ani de la uciderea Maresalului Ion Antonescu « Institutul Naţional Pentru Analiză Istorică "Octavian Goga"

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s